
معرفی جامع شیشه کم گسیل (Low-E) | انواع، مزایا و کاربردها
- شیشه کم گسیل (Low-E) چیست؟
- مکانیزم عملکرد شیشههای کم گسیل
- انواع شیشههای کم گسیل
- مزایای استفاده از شیشههای کم گسیل
- 1. کاهش مصرف انرژی
- 2. کاهش هزینههای انرژی
- 3. محافظت در برابر اشعههای مضر خورشید
- 4. به تعادل رساندن دما
- 5. کاهش تعریق روی شیشهها
- کاربردهای شیشههای کم گسیل
- نحوه نصب صحیح شیشههای Low-E
- روشهای نگهداری و تمیز کردن شیشههای Low-E
- مقایسه شیشههای کم گسیل با سایر انواع شیشهها
- جمعبندی: یک انتخاب هوشمندانه!
از آنجایی که امروزه صرفهجویی در مصرف انرژی اهمیت زیادی پیدا کرده استفاده از محصولاتی که به کاهش مصرف انرژی کمک میکنند افزایش پیدا کرده است. یکی از مهمترین راهها برای کاهش مصرف انرژی استفاده از پنجرههای عایق و شیشههای عایق است. شیشههای کم گسیل از جدیدترین فناوریها برای بهینهسازی مصرف انرژی در ساختمانها هستند. این شیشهها نقش مهمی در کاهش مصرف انرژی ایفا میکنند. در این مقاله قصد داریم به طور کامل در مورد شیشههای کم گسیل، انواع و مزایای آنها صحبت کنیم. تا انتهای این مطلب با تیم تاپکو همراه باشید.
#شیشه کم گسیل (Low-E) چیست؟
شیشه کم گسیل یا Low-E به شیشهای گفته میشود که با داشتن یک پوشش نازک از مواد فلزی یا اکسیدهای فلزی میزان تابش حرارتی (گسیل) را کاهش میدهد. این پوششها با بازتابش امواج مادون قرمز و ماوراء بنفش از عبور گرمای ناخواسته جلوگیری میکنند. در نتیجه گرمای حاصل از تابش نور خورشید به خانه شما وارد نمیشود.
#مکانیزم عملکرد شیشههای کم گسیل
پوشش کم گسیل مانع عبور اشعه مضر ماوراء بنفش و امواج مادون قرمز از شیشهها میشود. وقتی نور خورشید به شیشه Low-E برخورد میکند پوششهای کم گسیل طیف امواج مرئی را از خود عبور داده و موجب بازگشت امواج ماوراء بنفش و مادون قرمز میشوند.
#انواع شیشههای کم گسیل
شیشههای کم گسیل بر اساس نوع پوشش و فرآیند تولید به دو دسته اصلی تقسیم میشوند:
#شیشههای کم گسیل سخت (Hard Coat)
پوشش شیشههای کم گسیل سخت در حین فرآیند تولید شیشه به سطح آنها پیاده میشود. این شیشهها به دلیل مقاومت بالایی که دارند معمولا در لایههای بیرونی پنجره دوجداره و سه جداره استفاده میشوند.
#شیشههای کم گسیل نرم (Soft Coat)
پوشش شیشههای کم گسیل نرم بعد از تولید شیشه و در شرایط خلا روی سطح آنها پیاده میشود. این پوششها نسبت به خراشیدگی حساس بوده و معمولا در لایههای داخلی شیشه استفاده میشوند.
#مزایای استفاده از شیشههای کم گسیل
#1. کاهش مصرف انرژی
شیشههای کم گسیل میتوانند 50٪ تا 80٪ از گرمای منتقل شده توسط شیشه از طریق تابش مادون قرمز را کاهش دهند. این ویژگی موجب میشود تا در زمستان گرمای داخل ساختمان حفظ شده و در تابستان از ورود گرمای بیش از حد جلوگیری شود. نتیجه این عملکرد کاهش نیاز به سیستمهای گرمایشی و سرمایشی و در نهایت کاهش مصرف انرژی است.
#2. کاهش هزینههای انرژی
کاهش انتقال حرارت به معنای کاهش مصرف انرژی برای گرمایش و سرمایش ساختمان است. این موضوع منجر به کاهش هزینههای برق و گاز برای ساکنان خواهد شد. طبق مطالعات انجامشده با استفاده از شیشههای Low-E میتوان تا 30٪ در هزینههای انرژی صرفهجویی کرد.
#3. محافظت در برابر اشعههای مضر خورشید
شیشههای کم گسیل قادر به بازتاب و فیلتر کردن اشعههای ماوراء بنفش هستند. این ویژگی از آسیب دیدن رنگ مبلمان، پردهها و کفپوشهای داخلی جلوگیری میکند. بهعلاوه کاهش ورود اشعههای فرابنفش به داخل ساختمان خطر ابتلا به مشکلات پوستی مانند سرطان پوست را نیز کاهش میدهد.
#4. به تعادل رساندن دما
یک از چالشهای استفاده از شیشههای معمولی وجود نقاط گرم و سرد است. شیشههای Low-E با توزیع یکنواخت دما شرایط دمایی مطلوبتری را در فضا فراهم میکنند.
#5. کاهش تعریق روی شیشهها
در فصول سرد سال زیاد بودن اختلاف دما بین داخل و بیرون ساختمان موجب ایجاد تعریق روی سطح شیشهها میشود. شیشههای Low-E این اختلاف دما را کاهش داده و تا حد زیادی از تشکیل بخار و رطوبت روی شیشهها جلوگیری میکنند.
#کاربردهای شیشههای کم گسیل
#1. ساختمانهای مسکونی
استفاده از شیشه Low-E در ساختمانهای مسکونی موجب به تعادل رسیدن دمای داخل خانه و افزایش راحتی دمایی میشود.
#2. ساختمانهای تجاری و اداری
در ساختمانهای اداری استفاده از شیشههای کم گسیل میتواند به کاهش هزینههای انرژی و افزایش بهرهوری کارکنان کمک کند.
#3. گلخانهها و فضاهای شیشهای
شیشههای Low-E در گلخانهها تعادل مناسبی بین ورود نور خورشید و حفظ گرما ایجاد میکنند. در نتیجه گیاهان رشد بهتری خواهند داشت و نیاز به استفاده از سیستمهای گرمایشی و سرمایشی کاهش پیدا میکند.
#نحوه نصب صحیح شیشههای Low-E
نصب صحیح شیشههای کم گسیل تاثیر زیادی در عملکرد آنها دارد. در هنگام نصب باید جهت پوشش کم گسیل مشخص شود تا بیشترین کارایی را داشته باشد.
#روشهای نگهداری و تمیز کردن شیشههای Low-E
به شما توصیه میکنیم برای تمیز کردن شیشههای کم گسیل از مواد شوینده ملایم و دستمالهای نرم استفاده کنید. استفاده از مواد ساینده یا دستمالهای زبر ممکن است به پوشش کم گسیل آسیب برساند و عملکرد آن را کاهش دهد.
#مقایسه شیشههای کم گسیل با سایر انواع شیشهها
#تفاوت شیشههای کم گسیل با شیشههای معمولی
عایق حرارتی بهتر: شیشههای کم گسیل نسبت به شیشههای معمولی انتقال حرارت بسیار کمتری دارند.
محافظت از اشعههای مضر: شیشههای معمولی اجازه عبور اشعههای فرابنفش را میدهند درحالیکه شیشههای کم گسیل آنها را فیلتر میکنند.
کاهش هزینههای انرژی: شیشههای کم گسیل باعث کاهش هزینههای انرژی در مقایسه با شیشههای معمولی میشوند.
#مقایسه شیشههای کم گسیل با شیشههای دوجداره و سهجداره
عملکرد بهتر در ترکیب با شیشههای دوجداره و سهجداره: اگر شیشههای کم گسیل در ترکیب با شیشههای دوجداره و سهجداره استفاده شوند کارایی بیشتری خواهند داشت.
بهینهسازی مصرف انرژی: ترکیب شیشههای Low-E با شیشههای چند جداره به کاهش تبادل حرارتی کمک بیشتری میکند.
#جمعبندی: یک انتخاب هوشمندانه!
با استفاده از شیشههای Low-E میتوانید هزینههای انرژی را تا 30٪ کاهش داده و از دمای معتدل خانه خود لذت ببرید. شیشههای کم گسیل با جلوگیری از ورود اشعههای مادون قرمز و ماوراء بنفش از سلامتی شما محافظت میکنند. به همین دلیل میةوان گفت که استفاده از شیشه Low-E یک انتخاب هوشمندانه بوده و مزایای زیادی برای شما دارد. در این مقاله سعی کردیم به طور کامل شیشه کم گسیل یا همان Low-E را به شما معرفی کنیم. اگر شما تجربهی استفاده از شیشههای Low-E را دارید میتوانید آن را در قسمت نظرات با ما و کاربران دیگر به اشتراک بگذارید.